Montag, 9. August 2010

Crunchy Kirschkuchen / Crunchy Cherry Cake

Zutaten für ca. 24 Stück
Fett und Mehl für die Fettpfanne (tiefes Blech) oder Backpapier
2 Gläser (a 720ml) Kirschen
400g ungesalzene Erdnüsse (ich habe Walnüsse genommen)
400g Mehl
1 Päckchen Backpulver
300g weiche Buttert
125 g Puderzucker
5 El Zitrone
Zubereiten
1.Fettpfanne fetten und mit Mehl ausstäuben, oder mit Backpapier auslegen.
Kirschen abtropfen lassen. Nüsse grob zerhacken.
2. Mehl, Backpulver, Zucker, Vanillin-Zucker, 1 Prise Salz, Eier und Fett in Flöckchen in eine Schüssel geben. ;it dem Handrührgerät kurz auf niedrigster Stufe, dann ca. 2 Minuten auf höchster Stufe verrühren. Kirschen und die Hälfte der Nüsse unterheben. Auf die Fettpfanne verstreichen. Rest Nüsse daraufstreuen. Im vorgeheiztem Backofen ( E- Herd: 175 ° Celsius / Umluft: 150° Celsius / Gas Stufe 2 ) 25 - 35 Minuten backen lassen. Auskühlen lassen.
3. Puderzucker und Zitronensaft verrühren. Auf den Kuchen klecksen. Trocknen lassen.
Ingredients for 24 pieces
Grease and flour the baking tray (deep plate), or baking paper
2 jars (a 720ml) Cherries
400g unsalted peanuts (I used walnuts)
400g flour
1 packet of baking powder (15)
300 g Sugar
1 packet vanilla sugar ( 20 g )
a little bit of salt (between 2 to 3 fingers)
8 eggs (Size M)
300g soft butter / margarine
125 grams icing sugar
a little lemon juice
Preparation
Grease and flour the baking tray (deep plate), or baking paper
2 jars (a 720ml) Cherries
400g unsalted peanuts (I used walnuts)
400g flour
1 packet of baking powder (15)
300 g Sugar
1 packet vanilla sugar ( 20 g )
a little bit of salt (between 2 to 3 fingers)
8 eggs (Size M)
300g soft butter / margarine
125 grams icing sugar
a little lemon juice
1. Baking tray greased and dusting with flour, or with baking paper.
Drain the cherries can. Nuts chop coarsely.
2. Flour, baking powder, sugar, vanilla sugar, a little bit of salt, eggs and fat in small pieces into a bowl. Stir with an electric mixer on low speed briefly, then about 2 minutes on high power. Cherries and half of the nuts mixed into it. Pass to the baking tray. Sprinkle remaining nuts on it. In the pre-heated oven (stove: to 175 ° Celsius / Fan Oven: 150 ° Celsius / gas mark 2) 25 - 35 minutes. Allow to cool
3. Mix icing sugar and lemon juice. Daub on the cake. Let dry

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